'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Πείραμα αβοκάντο

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πείραμα αβοκάντο

       Αγόρασα πριν 1 μήνα περίπου από τη λαϊκή αβοκάντο να φάμε εμείς και τα παιδιά.Πολύ ωραία πολύ νόστιμα και αφού τα φάγαμε μου ήρθε στο μυαλό να κάνω κάτι που έχω δει κατά καιρούς στο ίντερνετ. Να προσπαθήσω να φυτρώσουν τα κουκούτσια από τα αβοκάντο.Φρέσκαρα λοιπόν τη μνήμη μου ψάχνοντας στο ίντερνετ διάφορες τεχνικές για το πως να πετύχει το πείραμα.

      Κάποιοι έλεγαν να ξεφλουδίσουμε το κουκούτσι και να μείνει το εσωτερικό άσπρο μόνο, κάποιοι να το αφήσουμε όπως είναι, κάποιοι να βυθίσουμε το μυτερό μέρος στο νερό και κάποιοι το αντίθετο μέρος.Επειδή είχα 4 κουκούτσια στη διάθεση μου είπα να δοκιμάσω σχεδόν όλες τις τεχνικές για να δω ποια θα πετύχει και αν θα πετύχει. Στο μόνο που συμφωνούσαν όλοι ήταν να βυθίσουμε το κουκούτσι στο νερό πάνω από το μισό και να το αφήσουμε σε ζεστό και ηλιόλουστο μέρος.
      Πήρα λοιπόν τα κουκούτσια μου,γέμισα τα βαζάκια μου με νερό μέχρι πάνω έβαλα δυο οδοντογλυφίδες λοξά στο κάθε κουκούτσι έτσι ώστε να μπαίνει το μεγαλύτερο μέρος τους μέσα στο νερό και για να στέκονται στα βαζάκια μου και ξεκίνησα το πείραμά μου.

πως να φυτρώσει το αβοκάντο

πώς να φυτρώσει το αβοκάντο

πως να φυτρώσει το αβοκάντο


            Οι μέρες πέρναγαν και εγώ απογοητευόμουν μέρα με τη μέρα γιατί δεν έβλεπα καμία εξέλιξη.Και εκεί που έλεγα ότι τελικά δεν πέτυχε το πείραμα και ήμουν έτοιμη να τα πάρω και να τα πετάξω όλα, τσουπ βλέπω μια μικρή ριζούλα να έχει βγει από το ένα αβοκάντο. Όλο χαρά εγώ σιγά μην πέταγα τίποτα ,περίμενα να δω τί θα γίνει με τα υπόλοιπα. Τελικά και το άλλο αβοκάντο πέταξε μια μικρή ριζούλα. Τα 2 αβοκάντο που δεν ξεφλούδισα είχαν βγάλει ριζούλες και μέρα με τη μέρα μεγάλωναν.Έχουν αρχίσει να ανοίγουν στη μέση βέβαια επειδή η ρίζα έχει χοντρύνει. Ανά 2-3 μέρες τα ποτίζω γιατί το νερό μειώνεται μόνο σε αυτά τα 2 όμως.


το αβοκάντο ρίζωσε

το αβοκάντο έβγαλε ρίζες

το αβοκάντο έβγαλε ρίζες



           Τα '' γυμνά '' ,όπως τα αποκαλώ, κουκούτσια δεν έχουν κάνει τίποτα. Καμία ένδειξη ζωής.Ωστόσο εγώ θα τα κρατήσω ακόμα για να δω μήπως υπάρξει κάποια εξέλιξη.Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δε νομίζω να έχει παίξει ρόλο το ότι τα ξεφλούδισα, δεν ξέρω κι όλας δεν είμαι και πολύ ειδική σε τέτοια θέματα. Αν υπάρξει όμως κάποια αλλαγή πολύ θα χαρώ και φυσικά θα το μοιραστώ μαζί σας.


κουκούτσια από αβοκάντο

το γυμνό κουκούτσι

κουκούτσι αβοκάντου



             Τώρα το επόμενο που περιμένω να συμβεί με βάσει αυτά που είδα στο ίντερνετ είναι να φυτρώσει βλαστός στο επάνω  μέρος του κουκουτσιού.Για να δούμε έχω πολύ μεγάλη αγωνία αν θα φτάσω και σε αυτό το στάδιο. Νομίζω θα τους δώσω πάντως αρκετό χρόνο ακόμα για να δω τα αποτελέσματα γιατί είμαι πολύ περίεργη αν όντως ισχύει αυτό που είδα. Αν υπάρξει κάποια αλλαγή θα σας ενημερώσω αλλά και να μην υπάρξει πάλι θα σας ενημερώσω.


αβοκάντο


         Οι φωτογραφίες όπως καταλάβατε είναι πρόσφατες αφού είχαν δηλαδή ήδη βγάλει ρίζες τα 2 κουκούτσια. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από το ξεκίνημα για να δείτε τα κουκούτσια πώς ήταν. Απλά σας λέω ότι αυτά που φύτρωσαν ήταν τελείως κλειστά και καλυμμένα με αυτή τη λεπτή σκουρόχρωμη φλούδα.Ελπίζω σύντομα να έχω εξελίξεις να σας πω.

Φιλικά 



2 σχόλια:

  1. Το είχα δοκιμάσει κ εγώ αυτό! Είχα βάλει ένα μόνο, με τη φλούδα του κ είχε αρχίζει να βγάζει ρίζα! Αλλά μας έφαγε ο 15αυγουστος κ έμεινε στη μέση η προσπάθεια! Καλή τύχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την πρώτη ευκαιρία να το δοκιμάσεις πάλι.Εμένα άρχισε ήδη να υπάρχει εξέλιξη.Θα γράψω σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα.Θέλω να μεγαλώσει λίγο ακόμα για να φαίνεται καλά και να δω αν θα βγάλει φύλλα .

      Διαγραφή

Blogging tips