'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Ταξίδι στην Αφρική μέσα σε ένα απόγευμα

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ταξίδι στην Αφρική μέσα σε ένα απόγευμα

     Ταξιδέψαμε οικογενειακώς στην Αφρικανική ήπειρο σε ένα απόγευμα χωρίς βαλίτσες και διαβατήρια.Επισκεφτήκαμε σχεδόν όλες τις χώρες και μπορώ να πω εντυπωσιαστήκαμε.Φυσικά μιλάω για το αφρικανικό φεστιβάλ που έγινε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε 23/5-24/5 στην Αθήνα στο χώρο της σχολής  Μωραίτη.




Αφρική


χειροποίητες μάσκες

αφρικανικές φιγούρες

     Είδαμε περίπτερα από τις περισσότερες χώρες της Αφρικής όπως η Τυνησία, το Μαρόκο, η Τανζανία, η Αγκόλα, το Καμερούν,η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ζιμπάμπουε,η Ναμίμπια,η Μαδαγασκάρη, η Νότιος Αφρική,η Σενεγάλη,η Αιθιοπία,το Κογκό,η Νιγηρία,η Αλγερία,η Αίγυπτος,οι Σεϊχέλες,η Κένυα και το Σουδάν.Αν ξέχασα καμία ζητώ συγγνώμη γιατί ήταν τόσα πολλά τα περίπτερα των χωρών και τόσος πολύς ο κόσμος που μπορεί κάποια να μου ξέφυγε.
    Η κάθε χώρα λοιπόν μας έδειξε παραδοσιακά προϊόντα όπως υφάσματα, ρούχα, παπούτσια,τσάντες,καπέλα που φτιάχνουν οι ίδιοι.Επίσης πολλά ξυλόγλυπτα ,μάσκες ,σκουλαρίκια, βραχιόλια και οτιδήποτε γενικά φτιάχνουν σε κάθε χώρα.Τέλος είχαν φτιάξει παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που φυσικά δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε και να μην δοκιμάσουμε.


παραδοσιακά παπούτσια

φωτογραφίες από την Αφρική

χειροποίητα αντικείμενα

χειροποίητα παπούτσια

     Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι μουσικές από ένα φεστιβάλ.Ακούσαμε τραγούδια από διάφορες χώρες στη γλώσσα τους ,παρουσίασαν παραδοσιακές στολές όπως και κάποιους παραδοσιακούς χορούς. Όλο το φεστιβάλ πλημμύριζε από χρώματα ,μουσικές, εικόνες και φυσικά μυρωδιές που μας παρέσυραν στο να δοκιμάσουμε και εμείς τι τρώνε αυτοί οι άνθρωποι. Μπορώ να πω ό,τι δοκιμάσαμε ήταν πολύ νόστιμο και ξεχωριστό. Θα ήθελα να είχα δοκιμάσει κι άλλα βέβαια αλλά ήταν τόσα πολλά και διαφορετικά που μπερδευόσουν.Ελπίζω του χρόνου να καταφέρουμε να πάμε και να δοκιμάσουμε και άλλες γεύσεις.

φαγητά

επιλογή φαγητών
χμμμ τι θα φάμε τώρα.


επιλογή φαγητού
νομίζω ότι βρήκα τι θα φάμε

προετοιμασία τσαγιού
φτιάχνοντας παραδοσιακό τσάι

      Λίγο πολύ πήραμε μια ιδέα και μια ''γεύση'' από τις χώρες αυτές .Μας μάγεψαν τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιούν στα ρούχα τους και τα διάφορα σχέδια που είχαν πάνω τους όπως και οι γρήγορες χαρούμενες μουσικές τους.Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να επισκεφτούμε κάποιες από αυτές τις ξεχωριστές χώρες και να δούμε από κοντά τον κόσμο και το πως ζούνε εκεί πέρα.


         










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips