'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Και τα ζώα έχουν ψυχή!!!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Και τα ζώα έχουν ψυχή!!!

         Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου φιλόζωη, ωστόσο δεν τα αντιπαθώ κιόλας τα ζωάκια.Απλά στο σπίτι μου δε θα έπαιρνα ζώο γιατί δεν μου αρέσει η συμβίωση με ένα ζώο στον ίδιο χώρο που τρώω και κοιμάμαι. Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που έχουν ζώα ούτε αποφεύγω  να επισκέπτομαι τα σπίτια τους. Καλά κάνουν και έχουν μια συντροφιά και τα φροντίζουν και τα περιποιούνται. Εγώ νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να αναλάβω αυτή την ευθύνη, προτιμώ την ευθύνη των δικών μου παιδιών.

        Ποτέ δεν είχα σκύλο ή γάτα ούτε σαν παιδί μόνο κάτι ψαράκια και ένα παπαγαλάκι τα οποία όμως τα φροντίζαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και δεν είχα εγώ την αποκλειστική φροντίδα.Μπορεί να μην θέλω κατοικίδιο σπίτι μου ωστόσο αν για κάποιο λόγο έπρεπε οπωσδήποτε να αναλάβω τη φροντίδα κάποιου κατοικίδιου θα το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα και αν δεν μπορούσα πια να το κάνω θα φρόντιζα να του βρω κάποιο άλλο σπίτι που θα το αγαπούν και θα το φροντίζουν.Σε καμία περίπτωση όμως δε θα το παράταγα στο δρόμο και δε θα το εγκατέλειπα.
        Είναι τελείως απάνθρωπο κάτι τέτοιο.Και τα ζώα έχουν ψυχή και ζωή όπως και εμείς. Όπως δε θα παράταγες το παιδί σου(αν και μερικοί μέχρι εκεί φτάνουν) έτσι δεν πρέπει να παρατήσεις και το κατοικίδιό σου. Αν εσένα σε εγκαταλείψει η γυναίκα σου/άντρας σου ,ο σύντροφός σου,ένα αγαπημένο σου πρόσωπο γενικά,το σημείο αναφοράς σου θα πέσεις στα πατώματα από τη στεναχώρια σου και θα είσαι απαρηγόρητος,έτσι και τα ζωάκια αισθάνονται όταν τα εγκαταλείπουν.
        Αν δεν είσαι έτοιμος ή σίγουρος οτι μπορείς να φροντίσεις ένα ζώο καλύτερα μην το πάρεις άσε να το πάρει κάποιος που το αγαπάει και θα του φερθεί με στοργή.Είναι κρίμα να εγκαταλείπονται ζώα γιατί κάπως αλλιώς τα φανταζόντουσαν τα πράγματα.Δεν είναι ρομπότ, δεν είναι κούκλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει αγάπη,φροντίδα και στοργή.Άμα μπορείς να τα δώσεις αυτά έχει καλώς αλλιώς άστο για κανέναν άλλο.Δεν είναι μόδα το να έχεις κατοικίδιο είναι μια ευθύνη που καλείσαι να αναλάβεις. Μπορείς;;
       Όλες αυτές οι σκέψεις μου γεννήθηκαν βλέποντας ένα βίντεο που με συγκίνησε πάρα πολύ και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας ,όσοι δεν το έχετε ήδη δει.Μακάρι να σταματήσει η εγκατάλειψη των ζώων γιατί είναι κρίμα και άδικο.
   

      Θα ήθελα πολύ να μου γράψετε τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε βλέποντας αυτό το βίντεο.Εγώ πάντως δάκρυσα και σφίχτηκε η καρδιά μου.


Φιλικά 

4 σχόλια:

  1. Συμφωνω απόλυτα μαζί σου! Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι δέσμευση ζωής και θα πρέπει να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους πολύ πριν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα! Μην σας παρασύρει ο ενθουσιασμός σας στην θέα ενός κουταβιού!!!! Το κουτάβι θα μεγαλώσει στο άψε-σβήσε κ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα συμπεριφέρεται σαν μωρό, θα λερώνει, θα κάνει ζημιές, θα κλαψουρίζει ενώ οι ανάγκες του δεν θα τελειώσουν ποτέ! Εμείς είμαστε σκυλο-οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια και ουδέποτε σκεφτήκαμε να παρατήσουμε το σκυλομέλος της φαμίλιας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς, σαν μωρό είναι.Μερικοί νομίζουν ότι είναι μόνο παιχνίδια και χαρές όπως στις διαφημίσεις ,τα έργα και τις φωτογραφίες και όταν βιώνουν την πραγματικότητα δεν τους αρέσει καθόλου και φυσικά καταφεύγουν στη απαίσια λύση να τα παρατήσουν...μα καρδιά δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι;;; Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που τα αγαπάνε και τα θέλουν κοντά τους δώστε τα σε αυτούς ,βρείτε κάποιον να το υιοθετήσει μην τα πετάτε όμως σαν στημένες λεμονόκουπες.Μπράβο σου Γιώτα που έχετε σκυλάκια,θαυμάζω την υπομονή σου,εγώ νομίζω ότι δε θα μπορούσα.Πόσα έχετε;

      Διαγραφή
  2. Είμαι πολύ ευσυγκίνητη με τα παιδιά και τα ζώα και έριξα πολύ κλάμα βλέποντας το βίντεο :-(
    Έχω δύο σκυλιά. Ένα αδέσποτο που βρήκε το σπίτι του κοντά μας και ένα κακοποιημένο που γλίτωσε από βέβαιο και αργό θάνατο. Καταρχήν να σου πω πόσο χαίρομαι που παρόλο που δεν τα θέλεις στο σπίτι σου, τα νοιάζεσαι. Κι αυτό τελικά έχει σημασία. Δεν χρειάζεται όλοι να έχουμε σκυλιά και μάλλον είναι καλύτερα να μην έχουμε όλοι γιατί λίγοι ξέρουν και κατανοούν την πραγματική ευθύνη που έχεις αποκτώντας ένα κατοικίδιο. Ευχαριστώ για το βίντεο!
    Από το πάρτι της Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο πολύ λίγοι καταλαβαίνουν την ευθύνη που έχει ένα ζωάκι γιατί και αυτά έχουν ψυχή όχι μόνο οι άνθρωποι.αν και όσοι τα εγκαταλείπουν ή τα κακομεταχειρίζονται φαντάζομαι το ίδιο κάνουν και με τους ανθρώπους γιατί μάλλον είναι άκαρδοι.

      Διαγραφή

Blogging tips