'cookieOptions = {...};' Unique Creations: Φανουρόπιτα

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Φανουρόπιτα

   Του Αγίου Φανουρίου σήμερα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποφάσισα να φτιάξω την καθιερωμένη φανουρόπιτα.Μια δοκιμασμένη και πολύ επιτυχημένη συνταγή και καθόλου δύσκολη.Τη φανουρόπιτα εγώ προσωπικά την φτιάχνω και άλλες στιγμές του χρόνου ειδικά σε περίοδο νηστείας όταν θέλω κάτι γλυκό αφού είναι νηστίσιμη.
Ας ξεκινήσουμε όμως με τη συνταγή

Υλικά
1 σακούλα Φαρίνα
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
12 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα

fanouropita




Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη φαρίνα με την κανέλα.Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε άλλη λεκάνη το λάδι ,το νερό, το χυμό, τη ζάχαρη και τη σόδα.Προσθέτουμε στο μείγμα μας  τα καρύδια ψιλοκομμένα και τη σταφίδα και στη συνέχεια τη φαρίνα με την κανέλα.Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει σα ζυμάρι και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.

fanouropita

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.Την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.


fanouropita

fanouropita1

  Αφού διαβαστεί η φανουρόπιτα στην εκκλησία βάζουν λένε κάτω από το μαξιλάρι τους οι ανύπαντρες ένα μικρό κομμάτι από 3 διαφορετικές πίτες για να δούνε ποιόν θα παντρευτούν. Αλλά και οποιοσδήποτε άλλο βάζει ενα κομματάκι κάτω από το μαξιλάρι του για να του φανερώσει ο άγιος κάτι που έχασε.
Καλή επιτυχία

Φιλικά

2 σχόλια:

  1. Να σου πω την αληθεια.... Φανουροπιτα χωρις ζαχαρη και με νερο, πρωτη φορα βλεπω. Ειδα χθες απο ενα αλλο μπλογκ την ιδια συνταγη και μου εκανε εντυπωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα έχεις δίκιο ξέχασα να γράψω τη ζάχαρη.καλά που το ανέφερες για να το διορθώσω.Όσο για το νερό εγώ έτσι την κάνω και είναι μια χαρά.ίσως θα μπορούσες να βάλεις περισσότερο χυμό πορτοκαλιού για αντικατάσταση του νερού,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να το πω με σιγουριά.

      Διαγραφή

Blogging tips